Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Φάρμακα: Στο χορό της κερδοσκοπίας και η Υγεία


Εν μέσω θέρους και ενώ οι πολίτες βιώνουν μια συνεχή και ανελέητη επίθεση ακρίβειας στην τσέπη τους, ο ΕΟΦ και το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αυξήσεις σε περισσότερα από 800 φάρμακα ευρείας χρήσης.
Υπολογίζεται ότι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 30 εκ. σαν ιδία συμμετοχή λόγω αυτής της εξέλιξης. Την στιγμή μάλιστα που οι συνταξιούχοι υποβάλλονται ήδη σε πραγματική οικονομική «αφαίμαξη» κατά την μηνιαία επίσκεψή τους στο φαρμακείο. 
Η Ανώτατη Γενική  Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (Α.Γ.Σ.Σ.Ε) έχει έγκαιρα επισημάνει την οικονομική επίθεση που δέχονται οι «απόμαχοι» τόσο από την υψηλή ιδιωτική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη (25%), όσο και μέσα από το τρικ της διπλής τιμής των σκευασμάτων. Μιας τιμής που αφορά τη δραστική ουσία, επί της οποίας συμμετέχει ο ασφαλισμένος με 25% και της λιανικής τιμής στο φαρμακείο, όπου την επιπλέον διαφορά καταβάλει εξ ολοκλήρου ο χρήστης.
Την ίδια στιγμή τις πενιχρές συντάξεις μας κατατρώει η ακρίβεια του Σούπερ Μάρκετ, των Λογαριασμών Κοινής «Ωφέλειας», των ενοικίων. Ενώ περισσότεροι από 750.000 συνάδερφοί μας δεν πήραν ούτε φέτος αύξηση με το εφεύρημα της «προσωπικής διαφοράς» (900.000 πέρυσι).
Δυστυχώς οι επιλογές της κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι οδηγούν, ανερυθρίαστα, το χέρι των επιχειρήσεων στην τσέπη και αφαιρούν τα υπόλοιπα ψιλά από τις συντάξεις μας.
 Σε αυτή τη συγκυρία η κοινωνία μας έχει αφεθεί έρμαιο στις ορέξεις των μεσαζόντων, των ολιγοπωλίων, των φαρμακευτικών εταιριών.
Ζητάμε από την κυβέρνηση όχι μόνο να βγει από το «χορό» της ακρίβειας και της αφαίμαξης των ασφαλισμένων, αλλά να θέσει κανόνες στην ασύστολη δράση των μεγάλων εταιρειών.
Για την οικονομική ευστάθεια απαιτούνται διαρκείς έλεγχοι στην αγορά, σταθεροί κανόνες και συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις για να μπορέσει  η κοινωνία μας να  έχει ένα στοιχειώδες δίχτυ προστασίας.
  • Το Γραφείο Τύπου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

ΑΓΣΣΕ: Καμία αλλαγή χρήσης γης στα καμένα


Ακόμη ένα καλοκαίρι η πατρίδα μας δοκιμάζεται. Οι πυρκαγιές καταστρέφουν και τους τελευταίους πνεύμονες της χώρας. Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι ΕΔΩ!

 Οι τελευταίες μέγα-πυρκαγιές στην Αττική έκαψαν σπίτια, έκαναν στάχτη περιουσίες και όνειρα, προκάλεσαν ανθρώπινο θύμα, κατάστρεψαν την ελπίδα για μια βιώσιμη πόλη, για ένα αστικό χώρο περιβαλλοντικά ισορροπημένο.

 Η Αθήνα περιβάλλεται πλέον από αποκαΐδια.

 Όλες οι υποσχέσεις και διακηρύξεις για αναδασώσεις και αναβάθμιση του περιβάλλοντος έχουν γίνει, κυριολεκτικά, καπνός. Η αυθαίρετη δόμηση και η άναρχη αστική ανάπτυξη συνεχίζει να δίνει τον… οικοδομικό τόνο. Η απουσία σχεδιασμού και ουσιαστικής πυροπροστασίας είναι διάχυτη. Τα δέντρα και γενικότερα η χλωρίδα στην «καυτή» μετεωρολογικά Μεσόγειο αποδεικνύονται ακατάλληλα, αν δεν λειτουργούν σαν προσανάμματα.

Η κλιματική αλλαγή είναι μόνο μια από τις αιτίες. Η Πολιτεία επίσης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Στη χώρα περισσεύουν οι διακηρύξεις, αλλά απουσιάζουν η ορθή πρακτική και τα αποτελέσματα.

 Δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης το ότι δεν θρηνήσαμε «εκατόμβες νεκρών». Οι τεράστιες πυρκαγιές και η περιβαλλοντική ανισορροπία στο ευαίσθητο αττικό οικοσυστήματα θα έχει μακροχρόνιες καταστροφικές συνέπειες στις ζωές μας, την ποιότητα ζωής, στην ίδια την οικονομία.

 Απαιτούνται πρόσθετοι πόροι για την προστασία των τελευταίων δασών. Κινητοποίηση όλων των αρμοδίων και των εθελοντών για την άμεση αναδάσωση των καμένων με δέντρα και θάμνους που θα επιβραδύνουν τη φωτιά και δεν λειτουργούν σαν πολλαπλασιαστές της πρώτης σπίθας. Αλλά και ανασχεδιασμός της περιβαλλοντικής προστασίας της Ελλάδας ώστε να επιτρέψουμε και στις επόμενες γενιές να χαρούν τις ομορφιές της χώρας.

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας συμπαρίσταται στην οικογένεια της εργαζόμενης που έπεσε θύμα της πυρκαγιάς αγωνιώντας για τη δουλειά της και το μεροκάματο.

 Συμπαρίσταται στα μέλη μας-συνταξιούχους, αλλά και όλους του κατοίκους για την απώλεια των περιουσιών τους και τις οδυνηρές συνθήκης που βίωσαν στην περιοχή των καμένων όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Γραφείο Τύπου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δραματικές ώρες ζει η Β.Α. Αττική, Αυγουστιάτικα...


Από το απόγευμα της Κυριακής η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας στη ΒΑ πλευτά του Λεκανοπεδίου της Αττικής, καίγεται. Φοβερές καταστροφές, καταγράφηκε και μια απώλεια ζωής, απώλεια περιουσιών και μια ατμόσφαιρα που δεν είναι για να ζεις. Η ΠΟΣΣ εκφράζει τη συμπαράσταση της στους σκληρά  δοκιμαζόμενους ανθρώπους, συμπάσχει στον πόνο τους και ενώνει τη φωνή της με όσους απαιτούν απαντήσεις στα σκληρά ερωτήματα που εγείρονται...

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Καλές διακοπές σε όλους τους συναδέλφους!


Μπορούμε ακόμα να κάνουμε σχέδια και όνειρα για το αύριο; Ασφαλώς και μπορούμε. Μέχρι να κλείσει τα μάτια του, ο άνθρωπος, έχει αυτό προνόμιο

Είναι προικισμένος με τέτοια θετικά συναισθήματα. Γι' αυτό μην αποκάμνουμε κάθε φορά που οι συνθήκες είναι δύσκολες. Αν ανατρέξουμε πίσω δεν θα βρούμε και πολλές εύκολες.

Ότι πετύχαμε, το πετύχαμε με αγώνες και θυσίες. Με υπομονή και επιμονή. Και τι έχουμε μπροστά μας; Καλοκαίρι, μικρές διακοπές, ξεκούραση, χαλάρωση, έξω από τα συνηθισμένα.

Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Όπου και να επιλέξουμε να πάμε ας βάζουμε μπροστά την επιστροφή μας. Και τι σημαίνει αυτό; Στην πραγματικότητα να περάσουμε καλά με τους ανθρώπους μας.

Να αναζητήσουμε και να βρούμε δροσιά και όμορφες καταστάσεις, έτσι που να γεμίσουμε το δισάκι της καρδιάς μας εμπειρίες θετικές που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε και τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Οι εποχές άλλαξαν. Τίποτα πια δεν είναι ευδιάκριτο. Ένα όμως παραμένει για πάντα. Η διάθεση μας για ζωή. Το χαμόγελο που δεν θέλουμε να λείψει από το χείλη μας. Και η διάθεση για ζωή!

Ευχή μας σε όλους, όπου κι αν επιλέξετε να πάτε το φετινό καλοκαίρι, να περάσετε όμορφα, ξεκούραστα και απολαυστικά. Με δύναμη και αισιοδοξία. Και με διάθεση για ζωή!

Η Διοίκηση