Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ


Το Προεδρείο της ΠΟΣΣ και με τα Σωματεία που ανήκουν στη δύναμή της, είχαν συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και με τον Σύμβουλο του ΕΤΕΑΕΠ και συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς.

-     
   Συντάξεις Χηρείας: Γίνεται προσπάθεια από πλευράς Πολιτείας και πως τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα.

    Ήδη κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία όχι μόνο να μη διακοπεί, αλλά να αυξηθεί το ποσοστό από το 50% στο 70%. Μόλις υπάρξουν εξελίξεις γι’ αυτό θα σας ενημερώσουμε άμεσα…


- Επικουρικές: Άρχισε να γίνεται έκδοση από τα κατά τόπους καταστήματα του ΙΚΑ.Εντός 2μήνου θα αναρτώνται από το δίκτυο οι μηνιαίες αποδοχές. Πλέον το ΕΦΚΑ θα δημιουργήσει 12 Π.Ι.Σ.Υ. και 117 τοπικές διευθύνσεις έως τέλους του έτους για να επιλύονται όλα τα προβλήματα των Συνταξιούχων κατά τόπους.


-  Εγκρίθηκε από το Δ.Σ και έχει σταλεί στην  πληροφορική ΗΔΙΚΑ ώστε μέχρι το Πάσχα να γίνονται κρατήσεις υπέρ των Σωματείων. 


-  Έγινε συνάντηση με την Διευθύντρια Παπαθεοδωροπούλου και τον Σύμβουλο Κωσταράκο στο ΕΤΕΑΕΠ. Ζητήθηκε από την ΠΟΣΣ να γίνει επίσπευση χορήγησης των χρημάτων εκεί που υπάρχουν εφετειακές Αποφάσεις για το 10% του εφάπαξ. Επισημάναμε ότι ο προηγούμενος Διοικητής κ. Καποτάς είχε δεσμευτεί στο Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας ότι εντός εξαμήνου θα υλοποιούνταν οι πληρωμές των θετικών εφετειακών Αποφάσεων για το 10% του εφάπαξ.

-  Έχουν δημιουργηθεί Ομάδες Εργασίας για τα  εφάπαξ οι οποίες θα επεξεργαστούν τις ενστάσεις για τη μη σωστή πληρωμή των εφάπαξ.(π.χ Μηχανοδηγοί, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λ.π)

-  Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν αίτηση στο Ταμείο (Αγ. Κων/νου 16) για τον επανυπολογισμό της σύνταξης και τον καθορισμό της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2019 των οποίων η απόφαση συνταξιοδότησης είναι μετά την εφαρμογή του Ν.4387/16. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου