Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Ενημέρωση από την Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών (τέως Δικτύου ΣΠΑΠ)

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

·        Χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων ή ποσών σύνταξης λόγω εξαίρεσης μνημονιακών κρατήσεων ή λόγω απόφασης αναπροσαρμογής σύνταξης. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν το παλαιό Ο.Π.Σ. συντάξεων π.ΤΑΠ-ΟΤΕ.

·        Αδυναμία εκτέλεσης μεταβολής τρέχουσας περιόδου πληρωμής και αντίστοιχου υπολογισμού αναδρομικών ποσών επιστροφής, σε περιπτώσεις εξαίρεσης κράτησης υπέρ Κλάδου Ασθενείας ΕΟΠΥΥ (για περιπτώσεις που υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις π.χ. ασφαλισμένος Τράπεζα Ελλάδος ή ΤΥΠΕΤ) όπου, ενώ υπάρχει ανάλογη κίνηση μεταβολής η οποία οριστικοποιείται, εντέλει δεν παράγεται αποτέλεσμα. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κυρίως το νέο Ο.Π.Σ. συντάξεων ΕΦΚΑ.

·        Περίπτωση συνταξιούχων, όπου από Ιούλιο 2019 προστίθενται στη σύνταξή της ποσά προσωπικής διαφοράς, τα οποία εισπράττει. Έχουμε ήδη επιστήσει την προσοχή σε αυτό προκειμένου να ελεγχθεί και σε περίπτωση λάθους να σταματήσει η χορήγηση και να αναζητηθούν τα αχρεώστητα ποσά και παράλληλα να γίνει έλεγχος για παρόμοιες περιπτώσεις.

·        Στις νέες συντάξεις χηρείας (από 1.5.2017 νόμος Κατρούγκαλου) όταν γίνει τριετία δεν απαιτείται προς το παρόν υπεύθυνη δήλωση συνέχισης της σύνταξης, όπως συνέβαινε στις παλιές.     

·        Συντάξεις Γήρατος που βγαίνουν τον 5.2019

·        Συντάξεις Χηρείας κύριες και προσωρινές 4.2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου