Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Καύσωνας Κλέων: Σε συνθήκες ακραίας ζέστης εισέρχεται η χώρα - Πού θα σημειωθούν τα πρώτα 40άρια


Σε συνθήκες ακραίας ζέστης για τουλάχιστον έξι ημέρες εισέρχεται η χώρα μας από σήμερα, Τετάρτη (12/07), λόγω της έλευσης του καύσωνα "Κλέων", με την κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών να αναμένονται την Παρασκευή (14/07) και το Σάββατο (15/07).

Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες, επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα, προκαλώντας κύμα καύσωνα έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μάλιστα, χθες, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που είχε εκδώσει, σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία.

Σημειώνεται πως ήδη έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών για τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και επιπλέον μέτρα πυροπροστασίας, ενώ μέτρα για την προστασία από τη θερμική καταπόνηση των εργαζομένων υπό συνθήκες καύσωνα εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, δίνονται συστάσεις προς τους πολίτες για προστασία από την ακραία ζέστη και για αποφυγή των επιπτώσεων στην υγεία, όπως και συμβουλές προς τις ευπαθείς ομάδες, ενώ οι ειδικοί προτείνουν τρόπους παθητικού δροσισμού, ώστε και να μην "λιώσουμε" στο σπίτι μας, αλλά και να μην δούμε ιδιαίτερα "φουσκωμένο" τον λογαριασμό.

  • Από το https://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου