Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Πειραιά τίμησαν και φέτος την προστάτιδα τους Αγία Μαρίνα


Στις 17/7/2023 στο εργοστάσιο Πειραιά  (ΚΕΠ) τελέστηκε Θεία Λειτουργία προς τιμή της προστάτιδας του εργοστασίου Πειραιά Αγίας Μαρίνας. Μια σεμνή τελετή που κάθε χρόνο τελούν στη μνήμη της οι εργαζόμενοι. Ιστορικά, σύμφωνα με μαρτυρίες, το 1979, παραλίγο να συμβεί τραγικό ατύχημα. Συγκεκριμένα καθώς μια μηχανή βρισκόταν αναρτημένη και από κάτω της την επισκεύαζαν ομάδα οχτώ ατόμων, ακούστηκε θρόισμα θορύβου.  Αυτό έκανε να απομακρυνθούν οι συνάδελφοι και μετά από τρία λεπτά η μηχανή κατέρρευσε! Δυστυχώς, προκαλεί θλίψη η απαξίωση του εργοστασίου όπου πριν μερικά χρόνια έσφυζε από εργαζόμενους.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι εργαζόμενοι και η ηγεσία τους, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Ντίτσας Ιωάννης, ο  Γενικός Γραμματέας της ηγεσίας των εργαζομένων, Πατινιώτης Βασίλειος και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Καραλής Ευθύμιος και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συνταξιούχων σιδηροδρομικών Τ-ΣΠΑΠ  & Λαρισαϊκός, ο Πρόεδρος της Ψ.Ο.Σ Κολύρης Ευστάθιος και πλήθος συνταξιούχων που εργάστηκαν στους χώρους του  εργοστασίου. Τέλος, έγινε αρτοκλασία και μοιράστηκε άρτος.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά, υγεία σε όλους και καλό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου