Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Να διορθωθούν τώρα οι μεγάλες αδικίες!


Όπως γνωρίζετε, οι πιο αδικημένοι συνάδελφοι είναι οι μεταταχθέντες υποχρεωτικώς σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Αυτοί υπέστησαν μείωση των αποδοχών τους, διότι υποχρεωτικά ακολούθησαν το μισθολόγιο του Δημοσίου, αλλά και θίχτηκαν ψυχολογικά διότι τοποθετηθήκαν σε θέσεις εργασίας κατώτερες από την θέση που κατείχαν στο ΟΣΕ.

Το χειρότερο δε, όταν συνταξιοδοτήθηκαν πήραν μειωμένη σύνταξη/εφάπαξ και για σε όσους εργάστηκαν στο στενό δημόσιο τομέα δεν τους χορηγήθηκε η αποζημίωση που προβλέπεται. Εν αντίθεση, όσοι είχαν μεταταχτεί στα Πανεπιστήμια, την τοπική αυτοδιοίκηση, κ.ά. την έλαβαν. Οι υπόλοιποι καταφεύγουν στα δικαστήρια.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να λυθεί το ανώτερο πρόβλημα διότι, αφενός έτσι πρέπει, αφετέρου, είναι παράλογο για την ίδια αποζημίωση να υπάρχει εξαίρεση για κάποιους συναδέλφους μας.

Παρά όλες τις ενέργειες των συνδικαλιστικών φορέων δεν έχει βρει την λύση του. Η Ομοσπονδία έστειλε επιστολή στο νέο υφυπουργό κύριο Πετραλιά υπεύθυνο για θέματα του ΓΛΚ και αναμένουμε συνάντηση για να λυθεί το θέμα.

Η επιστολή που στείλαμε

Σας παραθέτουμε την επιστολή.

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αθανάσιο Πετραλιά

Αξιότιμε Υπουργέ ,

Λαμβάνουμε την πρωτοβουλία της παρούσης επιστολής προκείμενου να εκθέσουμε ένα ζήτημα που αφορά στα μέλη μας τα οποία έχουν μεταταγεί από τον ΟΣΕ και τις θυγατρικές αυτού σε έτερους φορείς του Δημοσίου. Έτσι κατά την συνταξιοδότηση τους και ενώ δικαιούνται την απόληψη της αποζημίωσης του άρθρου 55 παρ . 4 εδ.α του ΠΔ 410/1988 (άρθρο 49 παρ.4 του Ν.993/1979), υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ του εκάστοτε φορέα στον οποίο έχουν μεταταχτεί.

Ενδεικτικά μέλη μας που έχουν μεταταχτεί στον e -ΕΦΚΑ δεν την λαμβάνουν, ενώ έτεροι που έχουν μεταταχτεί π.χ. σε νοσοκομειακά ιδρύματα ή την αποκεντρωμένη διοίκηση το λαμβάνουν.

Παρατηρείται επομένως μια αδικαιολόγητη διάκριση, χωρίς αυτή να δικαιολογείται ή να βασίζεται στον νόμο. Σημειώνουμε ότι αφετηρία για την άρνηση των εκάστοτε υπηρεσιών να καταβάλλουν την ανωτέρω αποζημίωση τυγχάνει το υπ ́ αριθμ. 2/32731/ΔΕΠ 20-4-2016 έγγραφο του Υπουργείου σας (ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΉΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ). Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη εκδοθεί η σχετική 187/2020 γνωμοδότηση του ΝΣΚ, σύμφωνα με την οποία και τα μέλη μας δικαιούνται την εν λόγω αποζημίωση. Επειδή η άρνηση των σχετικών υπηρεσιών, βασίζεται στην μη παρ'υμών αποδοχή της εν λόγω γνωμοδότησης, σας καλούμε όπως κάνετε αποδεκτή την εν λόγω γνωμοδότηση.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις νόμιμες ενέργειες για την διευθέτηση του ως άνω ζητήματος .

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος       Καραλής Ευθύμιος

Ο Γενικός Γραμματέας      Μεγαλοοικονόμου Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου