Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Συνάντηση του Προεδρείου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Θετική, παραγωγική αλλά και με διαφορετικές προσεγγίσεις  ήταν η πρώτη συνάντηση του Προεδρείου της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εκ μέρους της Α.Γ.Σ.Σ.Ε, συμμετείχε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Κουτσιμπογεώργος και ο Γ.Γραμματέας Αντώνης Μπιρμπιλής, ενώ από κυβερνητικής πλευράς ήταν ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός κ.Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης και ο Γ.Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νίκος Μηλαπίδης.

Εκ μέρους τα Α.Γ.Σ.Σ.Ε κατατέθηκε το υπόμνημα με τα αιτήματα των συνταξιούχων (επισυνάπτεται), ενώ ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των «απόμαχων» της εργασίας, αλλά και θεσμικής κατοχύρωσης της συλλογικής έκφρασης των συνταξιούχων (τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση).

Ο Υπουργός και η αντιπροσωπεία του, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που υπήρχαν στο Υπόμνημα που κατέθεσε και παρουσίασε αναλυτικά και τεκμηριωμένα η Α.Γ..Σ.Σ.Ε. και επιφυλάχθηκαν ότι στο προσεχές νομοσχέδιο ασφαλιστικού περιεχομένου που θα κατατεθεί το φθινόπωρο στη Βουλή θα υπάρχουν ρυθμίσεις, που μερικές από αυτές περιγράφονται στο Υπόμνημα, όπως η ευνοϊκότερη αντιμετώπιση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων και η εκκρεμότητα για τις συντάξεις χηρείας στην 3ετία μετά την εφαρμογή του Ν.4387/2016. 

Σε άλλα όμως θέματα, όπως το μεγάλο πρόβλημα της κατάργησης δια της ενσωμάτωσης της «θετικής προσωπικής διαφοράς » η θέση του Υπουργείου ήταν αρνητική λόγω των μνημονιακών  δεσμεύσεων, όπως ισχυρίστηκαν.

Από την πλευρά μας δηλώσαμε ότι η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. και τα σωματεία μέλη της θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις αλλά και το διάλογο με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, γιατί οι συνταξιούχοι κατέβαλλαν και καταβάλλουν βαρύ τίμημα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε η πατρίδα μας και είναι ευθύνη αποκλειστικά της Κυβέρνησης, καθώς η οικονομία αναπτύσσεται να αποκαταστήσει τις αδικίες και να επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα.

Για την ΑΓΣΣΕ

Το Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου