Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Μνημόσυνο στα Δοξαρά για τους συναδέλφους που έφυγαν από κοντά μας κατά την διάρκεια του καθήκοντος


Την Τετάρτη 1/11/2023, εορτή Αγίων Αναργύρων, στο όμορφο εκκλησάκι του Δοξαρά, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών (ΠΟΣΣ) και τα Σωματεία της, και με το σωματείο Λάρισας «Ο Άγιος Φίλιππος» τέλεσαν μνημόσυνο με αρτοκλασία προς τιμή των συναδέλφων που έφυγαν από κοντά μας κατά την διάρκεια του καθήκοντος. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει καθιερωθεί και τελείται σε ετήσια βάση. 

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣ, κ. Ευθύμιος Καραλής, ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ», κ. Λουκάς Πυργιανός, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «τ. ΣΠΑΠ», κ. Κωνσταντίνος Μπαλτούμας, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ο Άγιος Φίλιππος», κ. Νικόλαος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείο Συνταξιούχων Θεσσαλίας, κ. Ελευθέριος Τασιόπουλος, εκπρόσωπος του Σωματείου Μακεδονίας-Θράκης, κ. Ιωάννης Γιαννακούδης και πλήθος συναδέλφων συνταξιούχων.

Το μνημόσυνο έγινε στον εξωτερικό χώρο και μετά την αρτοκλασία έλαβαν το λόγο ο Πρόεδρος του Σωματείου «Ο Άγιος Φίλιππος» που αναφέρθηκε στο δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή το 1972 με 19 νεκρούς και 44 τραυματίες. Στο χώρο υπάρχει μνημείο με χαραγμένα τα ονόματα των συναδέλφων.

Κατόπιν μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣ και αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους για αναφέρθηκε στην «ημέρα μνήμης». «Το μνημόσυνο γίνεται για όλους τους συναδέλφους που έφυγαν βίαια εκτελώντας το καθήκον τους όπως στο Δερβένι (σ.σ. 34 νεκροί)». Ειδικά και για το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς, σχολίασε πως οι ιθύνοντες θα έπρεπε να είχαν λάβει τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία για πολλά χρόνια δεν υπάρχουν, που θα προστάτευαν και θα απέφευγαν τα ανθρώπινα λάθη με συνέπεια να μην υπήρχαν ανθρώπινα θύματα. 

Η τελετή έληξε σε παρακείμενη καφετέρια όπου η ΠΟΣΣ προσέφερε καφέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου