Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Μήνυμα για το Πολυτεχνείο της ΑΓΣΣΕ


Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (Α.Γ.Σ.Σ.Ε) χαιρετίζει την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 Η συμπλήρωση μισού αιώνα από την απαρχή της πτώσης της Δικτατορίας  και την επαναφορά της Δημοκρατίας, η οποία λειτουργεί έκτοτε αδιατάραχτα  προσφέροντας οικονομική ευημερία και κοινωνική γαλήνη, είναι μια ιστορική στιγμή  για την Πατρίδα μας!

Οι σημερινοί συνταξιούχοι είμαστε εκείνοι που ανήκουμε στους νέους εκείνης  της εποχής,  που αρκετοί μάτωσαν από τις αυθαιρεσίες, τις διώξεις και τα βασανιστήρια των ξενοκίνητων συνταγματαρχών. Αλλά είμαστε και η γενιά εκείνη η οποία πάλεψε για τη εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε!

Η Μεταπολίτευση στάθηκε η μεγαλύτερη χρονικά περίοδος δημοκρατικής ομαλότητας στον τόπο μας, σημαντικής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου, ευρείας συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και περίοδος μεγάλων κατακτήσεων για τον Λαό μας.

Το σύνθημα: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», αν και δικαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί και σήμερα ακόμη να εμπνέει για ποιοτικότερη Δημοκρατία και περισσότερη Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ας θυμόμαστε πάντα ότι: Η Δημοκρατία ανθίζει μαζί με τα όνειρά μας, πλάι με τις ελευθερίες. Και προϋπόθεση για την εδραίωσή της είναι οι ίσες ευκαιρίες για όλους, Δωρεάν Παιδεία και Κοινωνική Δικαιοσύνη!

 

Το Γραφείο Τύπου της Α.Γ.Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου