Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ για τις συντάξεις χηρείας


Αναβλήθηκε η προσδιορισμένη για σήμερα 5/2/2024 εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (Α.Γ.Σ.Σ.Ε.) κατά της "Εγκυκλίου Τσακλόγλου".

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο μηδενίζεται η εθνική σύνταξη στις συντάξεις λόγω θανάτου, όταν ο δικαιούχος λαμβάνει και σύνταξη εξ ιδίου δικαιώματος.

Σε περίπτωση ισχύος της εγκυκλίου η σύνταξη χηρείας, χωρίς την εθνική σύνταξη, μετατρέπεται σε επίδομα, πολλές φορές κάτω των 70 ή 100 ευρώ το μήνα.

Πάγια θέση της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. είναι η συνολική αναμόρφωση του πλαισίου της σύνταξης λόγω θανάτου, τόσο ως προς την ανάγκη καταβολής της εθνικής σύνταξης, όσο και της δυνατότητας απασχόλησης των δικαιούχων χωρίς το πέναλτι (μείωση κατά 50% της σύνταξης χηρείας).

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας σε διάλογο για τη δίκαιη λύση του θέματος μακριά από τις δικαστικές αίθουσες.

  • Το Γραφείο Τύπου της ΑΓΣΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου