Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η Διοίκηση της ΠΟΣΣ και τα Σωματεία της είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τις Διοικησεις ΕΦΚΑ - ΕΤΕΑΕΠ
Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν του συνταξιούχους
Με την Διοίκηση του ΕΦΚΑ συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
Α) Για το θέμα των συντάξεων χηρείας που εκκρεμούν οι οριστικές δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη, μας είπαν ότι ψάχνουν τρόπο ώστε να υπάρξει κατώτερο σημείο σύνταξης διότι εάν εφαρμοστεί ο Νόμος 4387 πολλές συντάξεις θα είναι μικρότερες της προσωρινής.
Β) Για το θέμα της εισφοράς, της διαφοράς ασθένειας από το 2012 – 2016 του 6% το βρίσκουν δίκαιο και προσανατολίζονται να το δώσουν.
Γ) Για τα έξοδα κηδείας χρήματα υπάρχουν.
Δ) Για το θέμα της ασφαλιστικής ικανότητας θα μας απαντήσουν εντός εικοσαημέρου εάν ισχύσουν οι διατάξεις του ταμείου πριν την απογραφή.
Ε) Οι κύριες συντάξεις θα αρχίσουν να βγαίνουν.
ΣΤ) Τα επίδομα αλληλεγγύης δεν είναι της αρμοδιότητας του ΕΦΚΑ, αλλά του υπουργείου Οικονομικών.
Με τον πρόεδρου του ΕΤΕΑΕΠ συζητήθηκαν:
Α) Για τα εφάπαξ έχουν πληρωθεί έως 15 Σεπτεμβρίου 2015 και θα συνεχίσουν να πληρώνονται απρόσκοπτα διότι χρηματοδότηση υπάρχει και θα δοθεί καινούργια.
Β) Όλες οι Δικαστικές Αποφάσεις για τα εφάπαξ που εκκρεμούν από το 2012 έως σήμερα θα πληρωθούν. Όσοι συνάδελφοι έχουν αποφάσεις θα ειδοποιηθούν από το ταμείο.
Γ) Για τις επικουρικές συντάξεις που εκκρεμούν από την 01/01/2015 αναμένετε μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν τον μαθηματικό τύπο και εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσουν να βγαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου