Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 15ο ΠΑΝΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εργασίες στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2019 του Πανσιδηροδρομικού Συνεδρίου της ΠΟΣΣ, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο NOVUSCITY HOTEL Καρόλου 23, Αθήνα.
Κατά την έναρξη του Συνεδρίου απεύθυναν χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΣΤΥ – ΟΣΕ κ. Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΑΓΣΣΕ κ. Ανδρεαδάκης Δημήτριος, ο Γεν. Γραμματέας της ΑΓΣΣΕ κ. Βογιατζής Πέτρος, ο Γραμματέας Οργανωτικού ΑΓΣΣΕ κ. Κοντούλης Κων/νος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Σιδ/κών κ. Παρασκευόπουλος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος των Συντ/χων ΟΑΣΑ κ. Πιπέρας Κων/νος και το μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ κ. Καρούμπας Γεώργιος.
Συμμετείχαν 44 εκλεγμένοι Σύνεδροι από τα Σωματεία της δυνάμεως της Ομοσπονδίας Συντ/χων Σιδ/κών από όλη την Ελλάδα, που είχαν εκλεγεί από τις εκλογές εκάστου Σωματείου μέλους της ΠΟΣΣ σύμφωνα με το Καταστατικό της.
Μετά τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων, ακολούθησαν σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη  η εκλογή Προεδρείου Συνεδρίου και Εφορευτικής Επιτροπής, ο Απολογισμός Δράσης για την περίοδο 2016-2019 και ο Προγραμματισμός Δράσης για την περίοδο 2019 – 2022 από τον απερχόμενο Γεν. Γραμματέα Καραλή Ευθύμιο.
Μετά την ανάγνωση των παραπάνω ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους Συνέδρους, όπου μετά την ολοκλήρωση των ομιλητών κατατέθηκε προς έγκριση Ψήφισμα και αφού εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα αποφασίστηκε να αποσταλεί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον Πρωθυπουργό, Αρχηγούς Κομμάτων, την ΑΓΣΣΕ, τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την δεύτερη μέρα με τις τροποποιήσεις 12 άρθρων του Καταστατικού που είχαν προταθεί κατά πλειοψηφία από το ΔΣ και το ΓΣ της Ομοσπονδίας και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από το Συνέδριο σύμφωνα με τον Νόμο.
Ακολούθησε η εκλογή των οργάνων της ΠΟΣΣ Γεν. Συμβουλίου, Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων για την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συντ/χων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ).
Τα θέματα που κυριάρχησαν κατά τις ομιλίες των συνέδρων ήταν για τις επιστροφές των περικοπών κύριων και επικουρικών Συντάξεων και ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ασφαλιστικά θέματα, ΕΦΑΠΞ, θέμα ταυτοτήτων μετακίνησης των Συντ/χων Σιδ/κών και γενικότερα οι συνέπειες που πιθανώς να προκύψουν σε εργαζόμενους και Συντ/χους από την πώληση του ομίλου ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου