Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Η απώλεια του φίλου και συναδέλφου Κώστα Περγαντόπουλου μας έχει συγκινήσει βαθύτατα.


Ο Κώστας Περγαντόπουλος εργάστηκε 40 χρόνια στο Μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Όλοι οι Συνάδελφοί του έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τον Κώστα. Καλός, αγαπητός και σαν τεχνίτης και σαν βαθμοφόρος. Ήταν πάντα κοντά στους νεώτερους και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και να λύσει κάθε τους πρόβλημα.
Ο Περγαντόπουλος μετά την συνταξιοδότησή του, ασχολήθηκε με πάθος με τον συνδικαλισμό, στο Σωματείο της «Αναγέννησης». Έγινε Πρόεδρος του Σωματείου «Αναγέννησης» και Πρόεδρος τα Ομοσπονδίας των Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Στο τέλος της διαδρομής του έγινε Πρόεδρος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΣΣ.
Στο τελευταίο Συνέδριο του Νοεμβρίου 2019, η Ομοσπονδία τον τίμησε ιδιαίτερα δίνοντάς του πλακέτα για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του. Πάντοτε σωστός, συνεργάσιμος και αγαπητός απ’ όλους τους Συναδέλφους, από τους οποίους πάντοτε ήταν ο σεβαστός και αγαπητός Πρόεδρος.
Σαν Πρόεδρος, εργάστηκε με ζήλο, γιατί αγάπησε πραγματικά αυτό το Σωματείο. Δεν τον είδαμε ποτέ να θυμώσει, να φωνάξει, πάντα με το χαμόγελο και πάντα με μια καλή κουβέντα για τον κάθε Συνάδελφο.
Έφυγε όμως ο Περγαντόπουλος με ήσυχη την ψυχούλα του. Έκανε αυτό που από χρόνια είχε σαν όνειρο. Να αποκτήσει επιτέλους και η «Αναγέννηση» μία στέγη, ένα δικό της γραφείο. Και το πέτυχε. Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή του, που πραγματικά και να μην ήθελε το έδειχνε το πρόσωπό του και η συμπεριφορά του.
Το ανακοίνωσε στην Γεν. Συνέλευση στο Εργ. Κέντρο. Είπε λοιπόν γεμάτος ικανοποίηση: «Το Σωματείο των Συντ/χων Σιδ/κών «Η Αναγέννηση» απέκτησε δικά του γραφεία στην οδό Ίωνος Δραγούμη 34, στον 4ο όροφο. Τώρα, μπορείτε να ξέρετε ότι το γραφείο είναι δικό σας. Εμείς, μπορεί να το αγοράσαμε, αλλά είναι δικό σας, είναι των μελών της. Φαινόταν ότι επιτέλους έγινε αυτό που ονειρευόταν χρόνια για το Σωματείο. Έγινε επιτέλους το όνειρό του πραγματικότητα.
Ο Περγαντόπουλος Κώστας ήταν άξιος οικογενειάρχης, στοργικός σύζυγος και πατέρας. Είχε μια πολύ άξια σύζυγο την Φιλιώ, η οποία του χάρισε δυο υπέροχα και άξια κορίτσια, την Μαρία και την Αικατερίνη, οι οποίες παντρεύτηκαν δυο πολύ καλού συζύγους και απέκτησαν 3 παιδιά.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ο Θεός να τους δίνει παρηγοριά, δύναμη και υγεία για να τον θυμούνται πάτα με αγάπη και σεβασμό. Να είναι αιωνία η μνήμη και ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Κώστα.

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου