Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση με τον αν. σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Κοτταρά Αθανάσιο

Την 1/10/2020 το Προεδρείο του Σωματείου μας συναντήθηκε με τον Αν. Σύμβουλο του ΟΣΕ Κοτταρά Αθανάσιο τον οποίο τον ενημέρωσε για τα άμεσα προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους στην συνάντηση παραβρέθηκε και η Διευθύντρια του ΟΣΕ  Κολλιοπούλου Στέλλα και  η προϊσταμένη Νατάσα Αγωγιάτη.

Α) Θέσαμε καταρχάς το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον ΕΤΕΑΕΠ όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωσή μας διότι  υπάρχουν πολλές  εκκρεμότητες και γι' αυτό  καθυστερούν την έκδοση των επικουρικών συντάξεων,   πράγματι η Διευθύντρια  εργάζεται στην επίλυση των εκκρεμοτήτων και ο Αν. Σύμβουλος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά  για την λύση του ανωτέρου προβλήματος,  προκειμένου  να πάρουν το επικουρικό οι Συνάδελφοι που περιμένουν δύο και τρία χρόνια.

Β) Θέσαμε το θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείτε με την αποστολή στο Ταμείο του επιδόματος ανθυγιεινό και επικίνδυνης εργασίας που είχε περικοπή για πολλούς συναδέλφους παράνομα  το θέμα βρίσκεται στην διαδικασία επίλυσης.

Γ) Για το θέμα των κρατήσεων άνω του 25% που παράνομα παρακρατήθηκε από τους εργαζόμενους,  όπως μας εξήγησε η Διευθύντρια του ΟΣΕ Στέλλα Κολλιοπούλου αναμένεται απόφαση του Σ.Τ.Ε λόγω προσφυγής  της ΤΡΑΙΝ ΟΣΕ  και αν είναι θετική θα υλοποιηθεί.

Δ) Θέσαμε το θέμα των ταυτοτήτων που μας εμπαίζουν επί σειρά ετών κα μας υποσχέθηκε ο Σύμβουλος πως θα βοηθήσει για να βρεθεί λύση.

Ε) Θέσαμε τα θέμα του Σιδηροδρομικού Μουσείου στο χώρο του Μ.Π.Ρ μας ενημέρωσε ότι βρέθηκαν χρήματα για την βελτίωση των εγκαταστάσεων αυτού   προκειμένου να υπάρχει  προσβασιμότητα επισκεπτών σε αυτό.

Ζητήσαμε από τον  Σύμβουλο να μας ενημερώσει  για την πορεία του ΟΣΕ και  μας είπε πως εργάζεται σε δύο κατευθύνσεις Α) την αύξηση των Εμπορευματικών Μεταφορών. Β) Την αξιοποίηση των τουριστικών γραμμών. 

Ως προς το πρώτο στις 3 του μήνα Οκτωβρίου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, και έτσι θα δούμε να αυξάνουν τα χιλιόμετρα γραμμής στην Πελοπόννησο, επίσης υπάρχουν συζητήσεις και με άλλες εταιρείες  για τις μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

Μας ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου   θα δημοπρατηθούν οι μελέτες για την  ανακατασκευή των γραμμών ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ και ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟ ώστε σύντομα να δούμε το τραίνο να σφυρίζει ξανά.

Συναδέλφισσες-οι διαπιστώσαμε ότι ο αν. Σύμβουλος με την εργατικότητα την διορατικότητα, την σεμνότητά του, αθόρυβα επιτελεί έργο ώστε ο ΟΣΕ να γίνει οικονομικά αυτάρκης. 

Συνάδελφοι-σσες όπως διαπιστώνεται προσπαθούμε μέσα στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε με τον κορονοϊό να  επιλύσουμε προβλήματα που μας απασχολούν, αθόρυβα και χωρίς  να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού.

                     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (Τ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΠ)

ο Προέδρος                                ο Γεν. Γραμματέας

Καραλής Ευθύμιος                      Μπαλτούμας  Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου