Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ - ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Το πολυτεχνείο ζει όχι μόνο τις ημέρες της επετείου που φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την αιματηρή εξέγερση, αλλά καθημερινά αφού τα ιδανικά του για "Ψωμί - παιδεία-Ελευθερία" είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ.

Οι νέοι και οι νέες αλλά και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που θυσιάστηκαν για να διώξουν τη φασιστική χούντα τιμούν και δοξάζουν τους δεκάδες ανώνυμους πολίτες που αψηφώντας κινδύνους ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή, κατάφεραν να απαλλάξουν τη χώρα από τον επταετή περιορισμό ελευθεριών, ιδανικών, και ανθρώπινων αξιών που μπήκαν στο γύψο.

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας, τιμά και σέβεται όλους εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Τιμάμε τις ιδέες , τα οράματα την παρακαταθήκη που άφησαν πίσω τους οι ήρωες του πολυτεχνείου που ανήκουν σε όλους μας και όχι μεμονωμένα σε άλλους.

Ενωμένοι και όχι διχασμένοι γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε λόγω της πανδημίας του COVID.

Για μας παραμένει ζωντανός ο αγώνας των φοιτητών για ελευθερία και δημοκρατία, με τα ιδανικά του άσβεστα, στην ψυχή μας, κληρονομιά που άφησαν στις νεώτερες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου