Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση της ΑΓΣΣΕ με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ

Στις 24/9/2018 αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΑΓΣΣΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιάννη Ιορδανίδη , τον Αντιπρόεδρο Ευθ. Ρουσσιά, τον Γεν. Γραμματέα Πέτρο Βογιατζή και τον Οργανωτικό Γραμματέα  Κων.Κοντούλη, επισκέφθηκε τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ.Σέμπο και συζήτησαν θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους της χώρας.
Η συζήτηση αφορούσε τις προσεχείς περικοπές των συντάξεων, τις καθυστερήσεις έκδοσης των οριστικών συντάξεων, τις συντάξεις του προσυνταξιοδοτικού, τις συντάξεις χηρείας, τα οικογενειακά επιδόματα και την παρακράτηση των εισφορών των νέων συνταξιούχων και την απόδοσή τους στους Συλλόγους τους, καθώς και την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων από τις κύριες συντάξεις.
Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και ο Διοικητής ανταποκρίθηκε στα αιτήματα μας .
Ως προς τις περικοπές, η θέση του Διοικητή είναι ταυτόσημη με της Κυβέρνησης, ότι καταβάλλεται δηλαδή μεγάλη προσπάθεια να αποφευχθούν.
Ως προς τις καθυστερήσεις έκδοσης των συντάξεων, ο Διοικητής μας ενημέρωσε ότι υπολείπονται προς έκδοση 40.000 συντάξεις ακόμα που αναμένεται μέχρι τέλος του έτους να έχουν εκδοθεί, ώστε από εκεί και πέρα να εκδίδονται οι συντάξεις εντός τριμήνου.
Ως προς τις συντάξεις του προσυνταξιοδοτικού, μας ενημέρωσε ότι ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα που υπήρχαν και αναμένεται τώρα με ταχύ ρυθμό η έκδοσή τους.
Για τις συντάξεις χηρείας και τα οικογενειακά επιδόματα δεν υπάρχει κάτι νέο. Αναμένεται η τυχόν αντίδραση της Πολιτείας για την βελτίωση ή την κατάργηση τους.
Τέλος για το θέμα των εισφορών των νέων συνταξιούχων προς τους Συλλόγους τους, η πάγια θέση του ΕΦΚΑ είναι να αρχίσει άμεσα η παρακράτηση και απόδοσή τους στους Συλλόγους. Υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες οι οποίες αναμένεται να ρυθμιστούν σύντομα.
Η επικοινωνία της Συνομοσπονδίας με τον ΕΦΚΑ είναι σε καλό επίπεδο και χαιρετίζουμε την στάση του Διοικητή του για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά καιρούς.
Πάντοτε με τον διάλογο λύνονται τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου