Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αγαπητοί μας Συνταξιούχοι, ο σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας -Θράκης με αυτό το μήνυμα ενημέρωσης ,σκοπό έχει να σας κάνει γνωστό τις δραστηριότητες του συνδέσμου για την χρονιά που πέρασε.

Ο  σύνδεσμός μας  λόγω της πανδημίας του κοροναϊού για δύο μήνες περίπου υπολειτουργούσε. Προσπαθήσαμε όμως και νομίζω τα καταφέραμε, είτε με τηλεφωνικά ραντεβού είτε χρησιμοποιώντας τα μέσα της νέας τεχνολογίας να λύσουμε τα προβλήματα συναδέλφων που προέκυψαν.

Τον μήνα Μάιο ο σύνδεσμός μας με βάση το καταστατικό του έπρεπε να κάνει την ετήσια γενική συνέλευση για τα πεπραγμένα, όμως λόγω της πανδημίας δεν ήτα δυνατόν να γίνει τέτοια συγκέντρωση. Η έγγραφη επαφή μαζί σας είναι απόφαση του Δ.Σ με σκοπό να είστε ενήμεροι. Συνάδελφοι ζήσαμε μια πρωτοφανή για τα παγκόσμια πράγματα περιπέτεια υγειονομικής αναγκαιότητας. Η ζωή όλων μας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σε συνθήκες τρόμου -φόβου και υγειονομικής καταπίεσης για “άγνωστους” σε εμάς λόγους. Οι συνταξιούχοι μας και γενικά η Ελληνική κοινωνία επιβαρυμένοι οικονομικά από τα μνημόνια που τους λεηλάτησαν οικονομικά, γνωρίζουν ότι η πανδημία σκοπό έχει να κουκουλώσει τα πολλά οικονομικά του τραύματα. Τονίζουμε σε αυτούς που έχουν την πολιτική ευθύνη ότι τα σοβαρά- οικονομικά -κοινωνικά προβλήματα που βιώνουμε, δεν μπαίνουν σε καραντίνα και κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα μας βάλουν “φίμωτρα” (μάσκες). Επιδιώκουμε να φέρουμε στη πολιτική επικαιρότητα αυτά που είχαμε και χάσαμε για το αυτονόητο.

  Η συνέχεια της ενημέρωσης αφορά την πορεία των αγωγών.

Οι δικηγόροι Τελλή Ευτυχία και Μπακέλας Χρήστος έχουν καταθέσει για λογαριασμό 399 συνταξιούχων αγωγές κατά του ΕΦΚΑ για τις περικοπές Κύριων και επικουρικών συντάξεων.         

Οι αγωγές που αφορούν τις περικοπές των κύριων συντάξεων και είχαν προσδιοριστεί να γίνουν στις 8-4-2020, επαναπροσδιορίστηκαν για 1-7-2020 λόγω της πανδημίας. Οι αγωγές που είχαν προσδιοριστεί για 18-5-2020 επαναπροσδιορίστηκαν για τις 19-10-2020 και οι αγωγές που είχαν προσδιοριστεί να γίνουν στις 3-4-2020 αναμένουμε να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία επαναπροσδιορισμού.

Για τις αγωγές που αφορούν τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη καμία.

 Οι αγωγές που έχουν κατατεθεί από τον Δικηγόρο Κόρκα Ιωάννη και αφορούν τις μειώσεις στις Κύριες συντάξεις είχαν προσδιοριστεί να γίνουν στις 22-5-2020, πήραν αναβολή για τις 18-9-2020.

  Οι αγωγές που αφορούσαν την Εισφορά Αλληλεγγύης και είχαν προσδιοριστή να γίνουν στις 21και 22-5-2020, αναβλήθηκαν για 9-10-2020

      Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

Αγαπητοί συνταξιούχοι απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και τονίζουμε ότι είναι λογικό και πρακτικά χρήσιμο να μην παίζουμε με τις ελπίδες και τον πόνο των συνταξιούχων για τα αναδρομικά. Πρώτα λοιπόν η απόφαση του ΣΤΕ και μετά τα σχόλια θετικά ή αρνητικά. Έχουμε εμπιστοσύνη στους δικαστές που έχουν να κρίνουν πολύ σοβαρά νομικά και πραγματικά ζητήματα, ανάμεσα στις αρχές του κράτους δικαίου και του “δικαίου ανάγκης “. Η πολιτική εξουσία πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ορθό τα χρήματα που διεκδικούν οι συνταξιούχοι μας από τις περικοπές των συντάξεών τους, να τα αποθηκεύει στα “σεντούκια” γιατί απ΄αυτά ζούνε οικογένειες. Θεωρούμε ότι κάθε φορά που περνάμε μια κρίση ,μια μπόρα δεν επιτρέπεται το κράτος δικαίου να παραμερίζεται και συνεχώς το “ δίκαιο της ανάγκης να κυριαρχεί” με το ίδιο πάντα μήνυμα “ ουκ να λάβεις παρά του μη έχοντος”. Παρακολουθούμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται και από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που λειτουργού εκτός ΠΟΣΣ. Διαφωνούμε όμως με τις ανακοινώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που διεκδικούν τα ¨εύσημα ¨ σε όποια θετική εξέλιξη στην πορεία λύσεις προβλημάτων, που απασχολούν τους συνταξιούχους μας. Θυμίζει εργολάβους σε ¨διαρκεί δημοπρασία¨. Γιατί άραγε;

Οι συνταξιούχοι μας συμφωνούν με την λογική πρόταση, πάντε μας πολιτικά όπου θέλετε αλλά με όρους αξιοπρέπειας.

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Συνήλθε και έλεγξε την οικονομική δραστηριότητα του Συνδέσμου η εξελεγκτική επιτροπή και διαπίστωσε την ομαλή και δικαιολογημένη διαχείριση εσόδων- εξόδων του οικονομικού έτους 1.4.2019 έως 31.3.2020. Υπόλοιπο ταμείου προηγουμένης περιόδου έως 31.3.2019 36.630 ευρώ. Έσοδα περιόδου 1.4.2019 έως 31.3.2020   34.998 ευρώ.  Σύνολο  71.628 ευρώ.    Έξοδα περιόδου από 1.4.2019 έως 31.3.2020  31.057,49 ευρώ. Το υπόλοιπο για την νέα περίοδο είναι 40.570,38 ευρώ. Η οικονομική εικόνα του συνδέσμου είναι καλή και η εξελεγκτική επιτροπή προτείνει την απαλλαγή του Δ.Σ για την ελεγχόμενη περίοδο.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΠΙΤΥΤΖΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                      ΜΑΡΚΟΥ  ΓΑΒΡΙΗΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου