Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Καλό φθινόπωρο στα μέλη του από το τέως Δίκτυο ΣΠΑΠ


Το Διοικητικό  Συμβούλιο  σας εύχεται  καλό μήνα με υγεία πάνω από όλα. Να στείλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια μας στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους ανθρώπους, να συγχαρούμε τους συνάδελφους για τις επιτυχίες των παιδιών και των εγγονών τους στις Ανώτατες σχολές.  

Συναδέλφισσες-οι, λόγω του Κορωνοϊού όπως γνωρίζετε δεν έχει γίνει ακόμη η Γενική Συνέλευση λόγω της πανδημίας, για την διεξαγωγή της θα σας ενημερώσουμε. 

Για τα αναδρομικά για ένα θέμα που μας ρωτάτε  σας ενημερώνουμε πως έχει το θέμα .

Συνάδελφοι μας πήραν πάνω από 80 δις από τις συντάξεις μας την δεκαετία των μνημονίων  και τώρα που βγήκαμε από αυτά αποφάσισαν αντί να μας τα επιστρέψουν να δώσουν κάτι ψίχουλα, ερμηνεύοντας  την απόφαση του ΣΤΕ όπως τους βόλευε και μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός να περάσει και Νόμο  ώστε να μην εφαρμοστή η απόφαση του ΣΤΕ. Ο εμπαιγμός σε όλο το μεγαλείο, για ένα να είναι βέβαιοι ότι οι συνταξιούχοι δεν θα απεμπολήσουν τα δικαιώματα τους και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την αποκατάσταση της αδικίας.

Συνάδελφοι, από τις περικοπές  στις κύριες συντάξεις θα επιστραφούν αναδρομικά σε όσους συνάδελφους  είχαν το 2012 και μετά άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων άνω των 1000 ευρώ δηλαδή οι περικοπές των Ν 4093 και 4051/2012. Πρακτικά βρίσκουμε το ποσόν του νόμου 4093 το πολλαπλασιάζουμε επί 11,κατόπιν βρίσκουμε το ποσό του Ν.4051 το οποίο είναι περίπου το 1/3 του ποσού του Ν,40514024 το πολλαπλασιάζουμε και αυτό επί 11, προσθέτουμε τα δύο ποσά αναιρουμένων των φόρων και την εισφορά υγείας.

 Εκτός αναδρομικών μένουν τα δώρα και τα επικουρικά, θα επιστραφούν αναδρομικά μόνο  για το χρονικό διάστημα από () Ιούνιο του 2015 έως τον Μάιο του 2016 ).

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από όπου θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης  θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα διορθώσει το λάθος και να εφαρμοστή η απόφαση του ΣΤΕ. Διαφορετικά θα έχουμε ένα νέο κύμα προσφυγών των συνταξιούχων

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ οι κύριες συνάξεις γήρατος και χηρείας έχουν βγει ως τον Σεπτέμβριο του 2019 , εφάπαξ βαίνουν περίπου τριάντα τον μήνα, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν από όλες τις συνταξιουχικές ενώσεις το ταμείο Αγ. Κωνσταντίνου 16 θα κλείσει έχει βγει η απόφαση, θα σας ενημερώσουμε που θα εξυπηρετούμαστε στο μέλλον για τα ασφαλιστικά και τα οικονομικά θέματα, πλέον και τα έξοδα κηδείας πλέον γίνονται ηλεκτρονικά,  

ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ ΣΎΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.

.                                                                 ΤΟ ΔΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΤΕΩΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου